Bas de Wit

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Hoogmoed komt doorgaans voor de val. En met de hoogmoed zat het bij Sporting Andijk 2 wel goed. Sinds de victorie tegen directe concurrent West Frisia enkele weken geleden steeg de roem de spelers naar het hoofd en werd het woord kampioenschap te pas en te onpas in de mond genomen, met coach Stavenuiter voorop. Hoongelach omdat de gevaarlijke ploeg Westfriezen 3, met oude bekende Steve Verhoef als topschutter, sprak over een heus kampioensfeest met Fox Sport om het geheel vast te leggen. Wij van Sporting Andijk zouden het natuurlijk niet toestaan dat we nog gepasseerd zouden worden op de ranglijst.

Maar dan komen de geslepen oude rotten van KGB richting het Andijker sportpark. Kalende mannen met niet meer dan een wandeltempo in de benen. Maar ze wandelen wel altijd naar de juiste plek en weten elke bal goed weg te leggen. Door furieus van start te gaan wist Andijk het de oude bazen echter moeilijk te maken, met een aantal grote kansen tot gevolg. Echter waren deze niet aan ondermeer Ursem en Wissekerke besteed. Verrassend genoeg werd de kleedkamer dan ook voor vijftien minuten rust op gezocht met een 0-0 op het scorebord.

Een slimme omzetting in de rust zorgde voor meer controle voor de heren uit Bovenkarspel en er ontstond een meer gelijk opgaand schouwspel. Hoewel dit aan weerszijde niet tot grote kansen leidde leek het vertrouwen in een goede afloop langzaam uit de Andijker hoofden te glippen.

KGB rook bloed en wist dit om te zetten in de openingstreffer. Een dreun in het gezicht van Andijk op het van hitte zinderende kunstgrasveld. Al snel steeg de hitte bij een enkele speler dan ook naar het hoofd waarna de goed fluitende leidsman de heer van der Thiel voortijdig naar de kant stuurde voor een afkoelingsperiode van tien minuten. Gezien de resterende 8 minuten betekende dit direct einde wedstrijd.

Ook bij KGB mocht een van de spelers de douche opzoeken waardoor er in het slot van de wedstrijd meer ruimte ontstond op het veld. Andijk probeerde hier gebruik van te maken door vol pressie te spelen en omcirkelde het strafschopgebied van de Strekers. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke momenten maar zonder goal tot gevolg, althans niet voor de thuis spelende ploeg. Een slimme uitworp van de Bovenkarspelse keeper stuurde oude rot Gerard Boon alleen richting doelman Rinkel en vanaf een meter of 35 wist de middenvelder de keeper te verschalken, 0-2, K.O.

Beide beentjes staan weer op de grond en het besef dat we er nog hard aan moeten trekken is weer aanwezig. Nog 8 wedstrijden, te beginnen aanstaande zondag in Enkhuizen.