Cor Tuijtel

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Voordat we op deze zonnige middag aan de wedstrijd konden beginnen had coach Kees al 2 nieuwe schakels moeten optrommelen om ons naar een overwinning te slepen. Keeper Tom Lakeman nam Koen zijn plek over, die op zijn beurt weer de keeper van het eerste moest vervangen. Mark Schuitemaker mocht de vlag in handen nemen want onze vertrouwde vlagger en latjestrapper Jaap Buis kon niet aanwezig zijn op deze mooie dag.

Enfin, gezien onze nummer één positie zijn vanaf nu de wedstrijden eigenlijk alleen nog maar finales en moeten we zien te winnen van elke tegenstander. Vandaag dus SEW 2 in Andijk op bezoek.

We begonnen wat slap aan de wedstrijd en SEW is de gene die al in 5 minuten weet te scoren, 0-1 achter. Zou dit kunnen omdat The Fruitmachine werd gedraaid vooraf aan de wedstrijd?

We laten het hier natuurlijk niet bij, Lex maakt er een gelijkspel van na ongeveer 20 minuten spelen. Vervolgens wisselt de coach van SEW, wat wij dachten, een van de betere spelers. De speler en wij waren even verbaasd, maar hij gaat naar de kant. Kort hierna weten we uit een corner te scoren, Marijn schiet in de touwen na een mooie “overstap” van Michiel, 2-1. Door slordig balverlies van ons op de helft van SEW komen zij er goed uit door een dieptebal van hun aanvoerder. Gelukkig weet onze invallende keeper Tom Lakeman hier op te anticiperen en komt ver uit zijn doel om de bal te onderscheppen en voorkomt hierdoor een goede aanval van SEW. Weer aan de andere kant weten we voor rust een penalty te creëren, Volkert wordt fors onderuit gehaald en scheidsrechter kon hier niet omheen. Lex neemt de penalty koelbloedig door het midden: “lange keepers kiezen altijd een hoek” hoor ik hem nog zeggen. Vervolgens dachten we aan rust maar de scheidsrechter had blijkbaar eigen tuijden. In dit geval pakte het voordelig uit omdat we de score nog konden opkrikken naar 4-1 door Marijn.

Na rust komen we weer wat slecht uit de startblokken. We zijn te gemakzuchtig en geven SEW te veel ruimte. We hebben dit geweten ook want een kwartier na rust maken ze in drie minuten twee goals: 4-3. Ze maakten goed gebruik van de ruimtes en waren snel in de counter. Dit zette alle zintuigen weer even op scherp we maken binnen 10 minuten weer een treffer, Marijn scoort de 5-3 na goed voorbereidend werk van Bas. Dit was een knak voor SEW. Na een zee van kansen weten we er hiervan maar twee te benutten en die staan op naam van Lex en Bas. Eindstand 7-3.

Het was weer een mooie wedstrijd voorzien van veel elementen. Bedankt Tom Lakeman en Mark Schuitemaker voor het invallen. Aankomend weekend zijn we vrij maar er staat wel een mooie wedstrijd op het menu: RKEDO 2 – WESTFRIEZEN 3.

Ps. Aanvoerder zorg ervoor dat je je waardevolle spullen in orde hebt, voor je het weet ben je je auto kwijt.