Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na een korte winterstop en pas op een derde van de competitie, mochten we voor het eerst dit nieuwe jaar aantreden tegen concurrent RKEDO.

RKEDO begon deze wedstrijd met 6 verliespunten meer en waren tot op het bot gemotiveerd om daar 3 van te maken.

Andijk moest de wedstrijd beginnen zonder de vaste captain Barry en aanvaller Bas.

Op een mooie zonnige, maar frisse zondagochtend begon de westrijd om 11 uur.

RKEDO begon fel en sterk, Andijk was slordig in de passing en stonden hierdoor dan ook snel onder druk.

Door de slordige passing kwamen we ook 0-1 achter. In de 9de minuut werd de bal van achteruit onderschept en afgestraft. RKEDO bleef scherp in de deuls al leverde dat niet echte kansen op. Andijk kon zelf ook niet veel creeren, en bleef slordig in de passing.

Bart werd gewisseld voor David na een hamstring blessure.

In de 39ste minuut verloren we op de middellijn een duel die door RKEDO snel naar voren werd geschoten en door de alerte aanvaller van RKEDO werd opgepikt voor de defensie van Andijk er bij kon komen. DE aanvaller plaatste de bal eenvoudig tegen de nette 0-2.

RKEDO heeft een goede ploeg, maar Andijk wou het tij keren. In de 2de helft nam RKEDO wat gas terug en kon Andijk iets meer aan aanvallen denken. Met gebrek aan goede voorzetten van de flanken bleef het gevaar echter uit.

Joost en Harm mochten ook meedoen. Beide een degelijke invalbeurt maar konden het verschil niet maken.

Weer door slordig balverlies in de 69ste minuut kon RKEDO eenvoudig 0-3 maken en was de wedstrijd toch wel gespeeld. RKEDO kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Het eerste verlies van Andijk 2 Deze competitie is een feit.

Door het verlies van West Frisia is RKEDO de grote winnaar van het weekend, maar blijft Andijk met de minste verliespunten alles in eigen hand houden.