4 december 2016 11:45

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Sporting Andijk 2

Nadat de schrijver van dit stukje net op tijd arriveerde in de kleedkamer, kon de coach gelijk de tactische opstelling onthullen waarmee wij Westfriezen zouden kunnen verslaan. We deden onze warming-up op een van de mooiste velden, het achterste veld. Gelukkig speelde we wel op kunstgras, hier werd alleen nog een wedstrijd op gespeeld. Koen werd weer ouderwets ingeschoten door ons trouwe vlagger en latjestrapper Jaap Buis, terwijl de veldspelers nog de laatste tactische woorden van de coach tot zich namen.

Eenmaal begonnen op een mooie zonnige winterdag rolde de bal lekker bij Andijk wat resulteerde in de 0-1. Lex scoort in minuut 5 op aangeven van Joost. Kort hierna weer een mooie aanval maar de bal belandt niet in het net. Na de goal verslappen we een beetje en dit leidt tot de gelijkmaker in minuut 15: 1-1. Westfriezen domineert tot de rust. Ze zijn rustig aan de bal, stevig in duels en zijn kopsterk, wij komen weinig aan voetballen toe op de manier zoals wij willen.

Na rust in minuut 55 scoort Westfriezen uit een voorzet, een kopbal: 2-1. Dit tegendoelpunt hebben Koen en Sjoerd nog even geëvalueerd onder het genot van een kopje koffie en appelgebak. Westfriezen zet de lijn door waarmee zij de eerste helft waren gestopt. Duels worden fel en er zijn wat woordenwisselingen tussen beide teams. Westfriezen hield een aanvallende houding aan, door een paar slordige omschakelingen van Westfriezen scoren we dan ook uit de counter. Sjoerd stuurde Mark diep en lobt de bal over de keeper heen: 2-2. Waarbij laatstgenoemde daarvoor volgens de scheidsrechter nog even 10 minuten moest afkoelen, samen met eentje van Westfriezen. De goal gaf ons kracht en lucht, er kwamen ruimtes op het veld. In minuut 82 scoren we uit aanval via veel schijven, het is uiteindelijk Bas die bal klaar ligt voor Lex en die rond fantastisch af: 2-3. Een heerlijke ontlading en complimenten naar onszelf hoe we wedstrijd weer naar ons toe hebben weten te trekken. Op naar de volgende wedstrijd: SV Spartanen 3 thuis.