11 september 2016 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Sporting Andijk 2

Vandaag eindelijk het begin van de competitie, een lange en zware competitie. Sporting Andijk 2 is namelijk ingedeeld in een poule van 14 teams en dit betekent 26 wedstrijden. Even wennen, want vorig jaar moesten we het doen met 11 teams. De selectie is daarom deze zomer onder de loep genomen, er is doorgeselecteerd wat betekende dat er afscheid is genomen van een aantal spelers en er nieuwe, jonge, gretige jongens zijn toegevoegd vanuit de a-junioren. Een bredere selectie, waarmee we het resultaat van vorig jaar (5e) willen verbeteren.

Na vorige week een goede start gemaakt te hebben in de beker (3-1 winst bij DWOW) staat vandaag de eerste competiewedstrijd tegen Woudia 2 op het programma. Vorig jaar was dit al een lastige tegenstander en vandaag was dit niet anders. De eerste wedstrijd van het seizoen moesten we het om uiteenlopende redenen doen zonder vaste krachten Sjoerd Blom, Marijn Wissekerke, Dirk Jan Visser, Mark Volkert, Robert Essen en Rens Visser. Met het oproepen van reservelid Rik Visser (toch nog een Visser op het veld) kon de coach evengoed een keuze maken uit 13 spelers.

Het zonnetje was krachtig aanwezig op het sportpark van Westwoud. Na een bakje koffie en een goed gesprek met oud Andijk trainer Cees Broers werd de kleedkamer opgezocht. De 11 uitverkorenen werden bekend gemaakt en de warming-up gestart, zodat iedereen klaar was om de eerste 90 minuten van deze competitie af te werken. De eerste helft een sterker Sporting Andijk 2, goed combinerend op zoek naar kansen. Deze kwamen er ook voor Joost, Lex en Michiel maar helaas vonden zij steeds de sterk spelende keeper van Woudia op hun weg naar succes. Woudia wist zelf niet tot een kans te komen, omdat de verdediging van Sporting Andijk goed stond en dus niks weg gaf. 0-0 rust.

De 2e helft kwam een heel ander Woudia uit de kleedkamer en wist zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sporting Andijk wist even niet meer waar het moest zoeken en mocht blij zijn dat Woudia niet tot scoren kwam na een aantal grote kansen te hebben gehad. Na 70 minuten kwam Sporting Andijk eindelijk weer aan voetballen toe en golfde het spel op en neer en kwamen er kansen voor beide teams. In minuut 80 werd na een scrimmage de bal vanaf de 16 meter op het doel van Koen geschoten. Helaas kon hij zijn handen niet achter de bal krijgen en belande de bal in het doel 1-0.
Gelukkig zetten de spelers van Sporting Andijk nog een tandje bij en lieten ze het hoofd niet hangen na deze domper. De compimenten van de coach. Rik Visser werd de spits in geschoven en werd dan ook steeds gezocht. Gevolg was wel dat Woudia de wedstrijd had kunnen beslissen met een aantal counters, maar dit werd gelukkig niet goed uitgespeeld. Nadat Harm op het middenveld de bal veroverde wist hij Lex in de diepte te bereiken. Na het omspelen van zijn tegenstander wist hij de bal bij de meegelopen Rik te bezorgen en kon hij de bal in de 92e minuut in het lege doel schuiven. 1-1.

Een punt meegenomen uit Westwoud tegen een lastige tegenstander. Een competitie waarin we nog veel beter kunnen worden en uiteindelijk moeten kijken of een topklassering er in zit. De coach heeft in ieder geval gezien dat er genoeg kwaliteit in deze ploeg zit om er nog vele mooie zondagen van te kunnen maken. Volgende week uit naar Victoria O 2 en natuurlijk zien we onze vaste supportersgroepje daar ook weer graag langs de kant van het veld. De kop is er af.