Facebook Toestaan Niet toestaan

Korfbal verslag Amsterdam 1 - Sporting Andijk 1

Geplaatst op

14 december 2014 13:00

Sporting heeft weer twee puntjes te pakken.. In de uitwedstrijd tegen Amsterdam wonnen we met 7-8 met een ruststand van 3-5... Sporting speelde een hele goede wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend... Met een last minut wijziging begonnen we aan de wedstrijd. Miranda en Hielko zaten geblesseerd op de bank en Ramon Ouwerkerk viel al na 5 minuten spelen uit waardoor Addis Riet voor inviel. We begonnen de wedstrijd goed door een 2-0 voorsprong te nemen door een afstandsschot en een kleine kans van Kevin. De rest van de eerste helft hebben we die voorsprong gehouden en deden we de juiste mensen op de juiste plekken neerzetten waardoor Michiel een kort balletje goed afmaakte, Ariane een mooi schot erin gooide en Michiel ze 2 schot erin legde. Maar we hebben nog vele grote open kansen gemist en hadden makkelijk met een grotere voorsprong de rust in kunnen gaan....

In de rust hebben we besproken dat het goed ging maar dat we moesten gaan oppassen dat er we een gemotiveerd Amsterdam zou staan en dat wij geconcentreerd moesten blijven en de kansen echt af moeten gaan maken.. De tweede helft was dus wel anders Amsterdam werd veel fysieker en maakte veel overtredingen en gaf heel veel druk waardoor wij het moeilijker kregen en soms verkeerde beslissingen namen. We scoren gelukkig wel snel de 3-6 maar dan komt er een periode dat de goed fluitende scheidsrechter het even laat gaat waardoor Amsterdam 2 stippen krijgt die een beetje te zwaar zijn voor de overtredingen en hij laat een schot door wat eigenlijk goed verdedigd was en het weer 6-6 staat. Gelukkig laten we ons koppie niet hangen en scoren we snel 2x achter elkaar en staan we 6-8 voor en komt Amsterdam nog op 1 punt terug en word het de laatste paar min heel spannend. Maar we houden de voorsprong vast en nemen de punten mee naar Andijk.

Het was een goed potje korfbal van ons en er stond echt een team...