Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Versoepeling coronamaatregelen: Jeugd weer voorzichtig de sportvelden op

Geplaatst op

23 april 2020 8:30


Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet is het voor jeugd vanaf 29 april weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.
Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer sporten, waarbij ze niet persé de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden.
Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Onder deskundige begeleiding kunnen we sportactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbal-, handbal- en korfbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht. Ook mogen er geen ouders langs de lijn staan.

De sportbonden hebben contact met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en sportkoepel NOC*NSF. Naar aanleiding hiervan zal er sportbreed een protocol worden opgesteld om de veiligheid te waarborgen voor alle sportverenigingen in Nederland. Ze hopen dit protocol deze week nog te kunnen rondsturen naar de sportverenigingen. Het is belangrijk dat de sport de komende periode weer laat zien hoe belangrijk wij zijn voor een gezonde samenleving, waarin de kinderen veilig en verantwoord kunnen sporten.

 

Sporting Andijk is in afwachting van verdere informatie hierover.

Sporting Andijk zal, voordat er weer gevoetbald, gehandbald of gekorfbald wordt, alle betrokkenen informeren over de te volgen protocollen.

Tot die tijd  wordt aan alle coördinatoren, trainers en natuurlijk spelers nog even om geduld gevraagd en blijft ons sportcomplex gesloten.

 

Pas als duidelijk is hoe we één en ander kunnen organiseren en onder het eventuele voorbehoud van de regels en de voorwaarden waar de gemeente mee komt, gaat het complex open.

 

We vragen iedereen op voorhand de te volgen regels te respecteren en elkaar daarin te ondersteunen en aan te spreken.

      

Zorg  goed voor  jezelf en zorg voor de ander!

 

 

Bestuur Sporting Andijk

Maandsponsor

Hoofdsponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!