Na zeven gewonnen wedstrijden zijn wij periodekampioen!

Artikel NHD 13-11-2023:

Periodetitel voor Sporting Andijk na zevende zege!

“Sint-Maarten gaat boven feestje van ploeg in de kroeg”

Oudorp Door ook de zevende wedstrijd op rij in een overwinning om te zetten heeft Sporting Andijk de eerste periodetitel al binnen. Op bezoek bij Kolping Boys won de ploeg van trainer Bas Ruiter met 2-5.

Sporting Andijk verwachtte geen makkelijke wedstrijd. Kolping Boys staat immers in het linkerrijtje en heeft binnen de selectie een aantal jongens die jarenlang in het eerste zondagelftal hebben gevoetbald en die zijn allemaal technisch vaardig. Toch kreeg Andijk volgens Bas Ruiter zaterdag een makkelijke middag. ,,Al na twee minuten zette Luc Waardenburg ons op voorsprong en met de rust stonden we al met 3-0 voor. We waren echt heel efficiënt voorin want bijna elke kans werd omgezet in een doelpunt en dat zorgt voor heel veel rust binnen het team. Bovendien knak je de tegenstander dan ook. Kolping Boys speelden 3-5-2 en daardoor kregen wij best veel ruimte waar we wel raad mee wisten. We hebben immers snelle jongens.”

In de tweede helft maakten Andijk al snel de 4-0 en was de periodetitel wel binnen. ,,Dit geeft echt een lekker gevoel”, aldus Ruiter. ,,We hebben gewoon 21 punten uit zeven wedstrijden en dat als promovendus. Niemand bij ons kan zich herinneren ooit zo een goede start van de competitie te hebben gehad. Gelukkig is het besef er bij ons dat we er nog lang niet zijn. We moeten elke wedstrijd scherp blijven.”

Na de wedstrijd was het feest in de kleedkamer maar de periodetitel wordt door Andijk volgende week na de thuiswedstrijd tegen VV Egmond pas gevierd. ,,Dan is iedereen erbij, ook de jongens van het tweede. Zaterdag zijn we het wel met een groot gedeelte van het team in Café Sels in Andijk gaan vieren maar niet iedereen kon daarbij zijn. De wedstrijd was immers pas na vijf uur klaar en daarna moesten we ook nog drie kwartier naar huis rijden. En het was natuurlijk Sint-Maarten dus de jongens met kinderen moesten meteen naar huis.”

Vierde klasse A (zaterdag)

Kolping Boys – Sporting Andijk 2–5 (0-3) Doelpunten Sporting Andijk: L. Waardenburg (2), Hoeve (2) en S. Waardenburg.