Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Praktijkbijeenkomst ‘De Aftrapmodule’ van de KNVB bij Sporting Andijk

Geplaatst op

18 oktober 2021 20:00


Op woensdagavond 13 oktober jl. heeft onder de bezielende leiding van onze eigen KNVB-kanjer Ingmar Brilman een praktijkbijeenkomst plaatsgevonden voor ons enthousiaste trainersgilde. Deze zogeheten ‘Aftrapmodule’ is een basismodule van de KNVB voor iedere (startende) jeugdtrainer of -coach die daar behoefte aan heeft.

Als jeugdtrainer sta je voor een aantal hele mooie uitdagingen: alle spelers van jouw team heel veel plezier laten ervaren en de mogelijkheid bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen door een fijne voetbalomgeving voor ze te creëren. Een omgeving waarin de kinderen, binnen het team, zichzelf kunnen zijn, eigen keuzes mogen maken, ervaren dat ze zich positief ontwikkelen en waarin de trainer een belangrijke rol speelt. Hij of zij begeleidt ze vóór, tijdens en ná wedstrijden en trainingen, is voor de spelers en hun ouders hét gezicht van de vereniging én is een rolmodel. Dat is een rol met een grote verantwoordelijkheid.

 

De leuke gemixte groep met trainers, van de minipupillen tot aan Dames 1, ondergingen een gevarieerd programma. Voorafgaand aan de avond waren er al twee e-learning modules en op de avond zelf was er ruimte voor theorie, een voor- en nabespreking van een wedstrijdsituatie en een trainingssituatie en reflectie op de eigen rol als trainer. De wedstrijd- en trainingssituatie werden keurig verzorgd door Martin Aker en Arjan Bank. De vier kwaliteiten van een trainer kwamen hierbij ruimschoots aan bod: structureren, enthousiasmeren, stimuleren en het overdragen van regie. De aanwezigen bestempelden het als een zeer geslaagde avond. Het investeren in kennis en kunde van de jeugdtrainers van Sporting Andijk is één van de speerpunten van de Voetbalcommissie. Daar waar er behoefte is, kunnen meer van dit soort initiatieven worden georganiseerd.      

 

Voor de structuur bij het geven van trainingen zal binnenkort vanuit het technisch kader van Sporting Andijk een trainingsschema worden gedeeld met alle jeugdtrainers. In dit schema werk je als trainer bijvoorbeeld drie weken lang aan één trainingsdoelstelling. Trainingsdoelstellingen kun je onderverdelen in doelstellingen voor:

  • Aanvallen: o.a. dieptespel/positiespel in opbouw verbeteren, scoren verbeteren;
  • Omschakelen: o.a. omschakelen bij veroveren van de bal verbeteren en omschakelen op moment van balverlies verbeteren
  • Verdedigen: o.a. storen en veroveren van de bal verbeteren, voorkomen van doelpunten verbeteren.

 

Met behulp van de KNVB RINUS APP kun je als trainer per doelstelling diverse trainingen

uitzoeken. Vele trainers maken hier reeds gebruik van. Dus vraag om hulp als dat nodig is.

Ook kan de KNVB nog een avond verzorgen over het gebruik van deze app. Als hier behoefte

aan is, maak dit kenbaar bij je coördinator.
rinus_app.png

 

 

#TROTS OP ONZE VRIJWILLIGERS

Maandsponsor

Hoofdsponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!