Sporting Andijk 1 - DOC 1 (Korfbal)

Geplaatst op

25 januari 2016 14:30

Wedstrijd verslag door de coach Chantal Hulstede

Sporting heeft eindelijk haar eerste punten behaald en er is aan deze overwinning niets aan gestolen maar het is een heel erg verdiende overwinning... Vanaf minuut 1 hebben we voor gestaan en die voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven. Er werd vandaag aanvallend goed vanuit de afspraken gespeeld, we hielden het simpel en maakt de meeste kansen af die we kregen.

De uitslag had nog wel groter kunnen zijn als we al onze gecreëerde kans af zouden maken. Verdedigend stonden we sterk en maakt we weinig domme fouten en dat scheelt dan. We gingen de rust in met een 5-4 voorsprong en na rust komt DOC nog op 5-5. Maar vanaf dan maken wij drie doelpunten op rij en vanaf dat moment blijven wij deze wedstrijd geconcentreerd en aanvallend spelen. We bleven het simpel houden en hierdoor komen we op een gegeven moment zelf op 5 punten voorsprong 12-7. Op dat moment hadden we het eigenlijk door moeten drukken en het voor ons zelf nog leuker moeten maken, door nog verder uit te lopen. Maar dat lukt dan niet en komt DOC nog terug tot 13-10 en dit is dan ook de einduitslag.

Ik ben een tevreden coach over een team die goed heeft gespeeld en zich zelf nu eindelijk eens zichzelf beloond.