Facebook Toestaan Niet toestaan

Sporting Andijk - Thor

Geplaatst op

16 februari 2016 19:00

Sporting Andijk heeft zaterdag een super team prestatie geleverd door deze hele goede wedstrijd. De twee punten bleven hierdoor in Andijk en werd er met 10-9 gewonnen van Thor, ruststand 6-7.

Met de basis 8 zoals normaal begonnen we vandaag de wedstrijd. Helaas misten we wel Kevin die door een ingescheurde enkelband 6 tot 8 weken buitenspel staat. We begonnen vandaag zeer scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd, helaas deed Thor hetzelfde wat resulteerde in een zenuwslopende eerste helft. De eerste helft ging gelijk op tot de 2-2. Op dat moment weet Thor helaas door te drukken en laat Thor zien waarom zij op de derde plek in de poule staan. Thor kan de voorsprong uitbreiden tot 3-6 op dat moment laat Sporting haar ware kwaliteit zien. Als team wordt er geknokt en wordt de achterstand van 3-6 terug gebracht naar een 6-7 ruststand. Daan weet 2x mooi van afstand te scoren en ook Laura S weet de korf goed te vinden. Verdedigend staat het de eerste helft ook erg goed en aanvallend spelen we ons eigen spelletje. In de rust wordt dit ook besproken en als we op deze voet doorgaan is een overwinning tegen de nummer 3 in de poule zeker mogelijk!

In de tweede helft komen we helaas weer 2 punten achter, maar dan staat het verdedigend erg goed. Het vak van Daan, Addis, Ariane en Mirjam weet Thor helemaal lam te leggen waardoor het aanvalsvak keer op keer kan proberen te scoren… en ja dat lukt! Door het goede en geduldige spel worden er verzorgde en nette aanvallen uitgespeeld. We krijgen terecht 2 strafworpen en Ramon weet zeer goed met de druk om te gaan en scoort deze beiden. Het staat 8-8 en de wedstrijd komt in de spannende slotfase terecht. Allebei de ploegen gaan voor de overwinning maar Thor weet op een 9-8 voorsprong te komen. Maar dan precies op het goede moment weet Ariane te scoren het staat opnieuw gelijk. Na de gehele wedstrijd niet voor te hebben gestaan wordt er met nog een paar minuten te gaan de eerste voorsprong gepakt. Door goed team spel wordt de 10-9 gescoord en die wordt in de laatste zenuwslopende slotminuten niet weg gegeven.

Coach Chantal laat na afloop weten trots te zijn op deze teamprestatie. Na een afstraffing uit bij Thor 19-9 weten wij vandaag gewoon terecht te winnen. Van de laatste 4 wedstrijden hebben we er nu 3 gewonnen en we zijn in vorm! Het is dan ook zeer jammer dat de wedstrijd van aankomende zaterdag niet door gaat vanwege een tekort aan heren. Als u dit leest en u voelt zich geroepen deze succesreeks van Sporting Andijk mee te maken, meldt u dan nu aan als nieuwe heer van Sporting Andijk 1 en wie weet staat u volgende week wel in een bruisende sporthal in het vlaggenschip van Andijk!