Sporting Andijk 1 - DKV 1

Geplaatst op

22 november 2015 11:45

Ingezonden verslag van Chantal Hulstede (coach)

Sporting zit het niet mee en verliest de derde wedstrijd thuis tegen de koploper met 8-9 waar het negende doelpunt van DKV in de laatste minuut valt.

Na de slechte wedstrijd van vorige week. Speelde Sporting vandaag weer een zeer goede wedstrijd en dat resulteerde in een leuke wedstrijd om te zien voor de supporters en een hartslag van 200 soms voor mij op de bank.

De eerste paar minuten begonnen we wat voorzichtig en komen dan op een 0-2 achterstand. Op dat moment herpakken we ons snel en komen we terug met 1-2 en 2-3.  Er werden vanuit Sporting kant leuke aanvallen opgezet en deze werden dan soms ook beloont in een doelpunt en verdedigend stonden we geconcentreerd te spelen. We maakte weinig domme foutjes en gaven genoeg druk dat DKV het moeilijk had om in hun spel te komen... We hebben dan aanvallend weer eens geen geluk met het afronden van een paar opgelegde kansen en maken het daardoor ons het eigenlijk heel moeilijk. En gaan dan rusten met een 3-4 achterstand. Wat helemaal niet slecht is tegen de koploper in een zaalwedstrijd.

In de rust spreken we af dat we zo door moeten gaan en nu niet moeten verslappen en dat gebeurd ook.

Na rust verspeeld DKV hun eerste aanval en wij scoren direct de 4-4 uit onze eerste aanval. En trekken dit door naar een 5-4 voorsprong. Helaas lukt het ons dan niet om op 2 punten verschil te komen en dan komt DKV weer teug tot 5-5 en dan nemen hun weer de voorsprong (5-6)...En zo begint het stuivertje wisselen tot het einde van de wedstrijd.  Er worden leuke aanvallen opgezet en wij blijven goed druk houden in de verdediging.. En word het 6-6, 6-7, 7-7. Bij de 7-7 komen wij weer op voorsprong (8-7) en dan zijn er nog een paar minuten te spelen.

En dat moment dat dan komt is dan heel jammer. Een mooie aanval waar dan een goed doelpunt van Laura Spil uit komt word onterecht afgekeurd en uit de volgende aanval van DKV scoren zij de 8-8. En zijn er nog twee minuten te spelen. We hebben dan nog een goede aanval waar Eva Kooiman uit scoort maar dat doelpunt word ook afgekeurd en dan schiet DKV de bal van heel ver omhoog en die valt erin en DKV komt op een 8-9 voorsprong. Wij krijgen dan nog 1 keer een aanval en mogen dan nog een vrije bal nemen en die word goed weg geschoten en die lijkt erin te vallen maar die valt dan net de verkeerde kant op en zit niet...

Een heel zuur verlies wat we eigenlijk niet verdient hadden na het spel wat we 60 minuten lang laten zien hebben. En dit verlies is heel zuur maar ben trots op het team wat ze hebben laten zien...