Wat is een AED en hoe werkt het? - Sporting Andijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wat is een AED en hoe werkt het?

Geplaatst op

20 februari 2023 9:30


Elke week krijgen in ons land ruim driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Die overlevingskans is het grootst als iemand binnen zes minuten wordt gereanimeerd en een elektrische schok krijgt van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Zo'n schok herstelt het hartritme na een hartstilstand. Hoe ga je te werk met
zo'n apparaat?

Wat is een AED, hoe moet ik reanimeren en hoe word ik burgerhulpverlener?


Elke week krijgen in ons land ruim driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Die overlevingskans is het grootst als iemand binnen zes minuten wordt gereanimeerd en een elektrische schok krijgt van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Zo'n schok herstelt het hartritme na een hartstilstand. Hoe ga je te werk met zo'n apparaat?

 

aed.png

Dat komen Robert Werkhoven en Bertus Wubs van ROBÉ Opleidingen ons uitleggen in de kantine van Sporting Andijk. Op een maandagavond van 19.00 uur tot ca. 21.30 uur kunnen we uitleg en instructies krijgen.  

Deze AED/BLS training kan door alle leden , trainers en ouders (minimale leeftijd 18 jaar) bijgewoond worden. De gemeente Medemblik neemt de kosten voor haar rekening.

Als je wil weten wat je met een AED in een noodgeval moet doen en deze AED/BLS training wil meemaken, stuur dan vóór 1 maart een mailtje naar hilv@xs4all.nl. Bij voldoende deelnemers gaan we datum(s) plannen.  

 

Jelle Hilverda.

Wat is een AED en hoe werkt het

Maandsponsor

Hoofdsponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!