Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gerard Koomen al 25 jaar verzorger in Andijk!

Geplaatst op

28 oktober 2021 14:30


Op zondag 17 oktober jongstleden werd onze verzorger van het 1ste Gerard Koomen in het zonnetje gezet. Het is bijna niet voor te stellen, maar hij is al 25 jaar verzorger bij onze club! Een unicum in West-Friesland. Gerard kreeg hiermee ook nog een eervolle vermelding in het Noord-Hollands Dagblad:

De derby tussen Sporting Andijk en Strandvogels werd zondagmiddag door veel toeschouwers bijgewoond. Een uitgelezen mogelijkheid dus voor Sporting Andijk om Gerard Koomen eens goed in het zonnetje te zetten. Hij is al vijfentwintig jaar verzorger bij de club en heeft volgens de spreker van dienst wonder handjes.

,,Dit raakt me echt”, sprak de geëmotioneerde Koomen voordat Erwin van der Thiel ook nog een duit in het zakje deed. ,,Zolang jij door gaat, ga ik ook door”, sprak de aanvoerder van de Andijkers.”


Gerard is in 1996 door Annemiek De Vries gevraagd als opvolger van Petra Brandsen. Hij heeft met vele trainers samengewerkt, waaronder René Bierdrager, Hans Valk, Kees Broers, Jeroen Bommels, Arno Hulspas, Ronald Dekker en Bas Ruiter. Na 25 jaar kun je wel stellen dat Gerard inmiddels het ‘gezicht van de zaak’ is. Zijn sportieve hoogtepunten zijn o.a. het promotietoernooi in Zaandam, de promotie naar de 3e klasse en de promotiewedstrijd in Heiloo dat na een gelijke stand eindige in een ware penalty thriller.

 

Velen keken met vreemde ogen naar de soms onorthodoxe praktijken van Gerard. Moxa staafjes, een massage gun, hamer en beitel zijn zo maar wat voorbeelden uit zijn gereedschapskist. Ook liep Gerard wel eens over iemands rug, of stuurde hij ledematen van spelers in een richting die er niet heel natuurlijk uitzag.

Maar feit blijft dat Gerard vele klachten heeft weten te verhelpen en spelers vaak weer snel aan het voetballen kreeg. Zelfs onze voorzitter die gezworen had nooit op zijn pijnbank te gaan, is onlangs behandeld door Gerard en met succes. Dat Gerard het zo lang heeft volgehouden in Andijk komt door de gezelligheid en de waardering die hij voelt.

 

Aan pensioneren moet Gerard nog lang niet denken. Onlangs is hij een nieuw bedrijf begonnen. Samen met Tessa Neefjes, een Nederlandse topwielrenster, heeft hij het bedrijf Total Body Concept opgestart (www.totalbodyconcept.nl ). Zij verzorgen een volledige lichaamsaanpak. Bij Total Body Concept ondersteunen ze bij het optimaliseren van uw gezondheid en/of prestatie. “Door het hele lichaam te onderzoeken kan ik echt opzoek gaan naar de oorzaak waardoor veel klachten definitief verholpen kunnen worden”, aldus Gerard zelf.

 

Hopelijk kan Gerard nog jaren mee en hopen we hem nog lang in goede gezondheid op en langs het veld tegen te komen!

Sporting_Andijk_24_van_33.jpg
Sporting_Andijk_2_van_33.jpg

Maandsponsor

Hoofdsponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!